Vizita de lucru: Iurceni şi Cristeşti, raionul Nisporeni

Iurceni-cristesti-Maria-Ciobanu

Pentru sintagma “traseism politic” se dă următoarea explicație: fenomen politic care constă în schimbarea de către un politician a partidului politic care l-a propulsat într-o funcție.

Se mai zice că acest fenomen nu a fost încă cercetat minuțios din punct de vedere științific. Nu știu ce ar descoperi știința, dacă chiar s-ar preocupa de acest curvism politic, eu însă nu încetez să mă minunez cât de ușor unii primari își schimbă culoarea politică.

Nu cred că scuza ar fi doar în sisteme de partide fragile din Republica Moldova. Astăzi într-o localitate din raionul Nisporeni m-am întâlnit cu un primar care a schimbat trei partide în trei ani. Părea destul de senin și mulțumit când mi-a spus al cărui membru de partid este la moment. Ne-am despărțit, căutându-ne fiecare de treburile sale: eu la întâlniri cu cetățenii, el… după direcția vântului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială