Sfințirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călimănești, raionul Nisporeni

Calimanesti 3Duminică, 17 mai curent, doamna deputat Maria Ciobanu a participat la sfințirea bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călimănești, raionul Nisporeni și s-a convins de justețea expresiei “Unde pune omul mâna, așază Dumnezeu din belșug mila”.

Construcţia Bisericii a luat început în anul 2009, iar până în prezent s-a lucrat intensiv. Înălțarea locașului sfânt a fost posibilă grație organizării exemplare a comunității, aportului primarului, domnul Simion Cornescu, preotului Valeriu și președintelui PLDM, domnul Vlad Filat.

Slujba de sfințire a bisericii a demarat cu rânduiala Sfințirii Prestolului și a întregii biserici după care a urmat Sfânta Liturghie. După oficierea Sfintei Liturghii, primarul statului, domnul Simion CORNESCU, în prezența localnicilor prezenți la festivitate, a fost decorat de către Chiriarh cu Medalia Eparhială „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gr I, pentru activitatea sârguincioasă la construcţia bisericii din localitate. În cadrul Sfintei Liturghii, parohul bisericii, Protoiereul Valeriu GURĂU, a fost decorat pentru meritele, sârguința și munca depusă de-a lungul anilor la construcția bisericii sfințite.

Ceremoniei de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Calimanesti 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială