NĂRAVURILE unor oameni

MAria-Ciobanu-Vărzăreşti

Acum, când au rămas zile numărate pe degete până la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, tot mai mulți politicieni, dar și amatori în politică, “o apucă înainte ca curva prăjina”. Dau și tălmăcirea acestei expresii populare pentru acei care nu o cunosc: a o apuca (sau lua) înainte ca curva (cu) prăjina, a se arăta INDIGNAT, REVOLTAT tocmai când se știe cu musca pe căciulă, pentru a nu da răgaz altora să-i facă imputări. 
Un lider de partid care croia planuri grandioase pentru anul 2026, astăzi iarăși se arată mare patriot, un anticomunist înveterat, deși prin comportamentul său iresponsabil am fost în pericol de alegeri anticipate și revenirea pe cal alb a partidului comuniștilor la guvernare.

Un alt politician, care a tot cochetat cu partidul comuniștilor mult și bine, astăzi este un EUROFIL de speță. Vă rog să mă credeți, n-o spun de dragul criticii, ci dintr-un sentiment de necaz și rușine față de cetățeanul simplu, care la fiecare întâlnire mă tot întreabă, dacă poți avea sau nu încredere în astfel de politicieni. Eu le spun că unii se mai schimbă, se mai răzgândesc.
Această expresie se potrivește cum nu se poate mai bine și acelora care s-au grăbit să scrie pe Facebook mesaje de felicitare pentru președintele României, Klaus Iohannis, deși n-au mișcat un deget pentru a-l susține, unii chiar au optat pentru contracandidatul său.
Nu sunt de neglijat expresiile noastre populare, în ele s-au întrupat trăsăturile de caracter, NĂRAVURILE unor oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială