Membrii CCA, luaţi la rost de către deputatul Maria Ciobanu: „Instituţia s-a transformat în Consiliul Coordonator Plahotniuc”

Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au fost luaţi la rost de către deputatul din Comisia parlamentară mass-media, Maria Ciobanu. Asta după ce preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2015. Reprezentanţii instituţiei vizate au fost acuzaţi că ar face interesele oligarhului Vladimir Plahotniuc, care deţine un holding media cu mai multe posturi de televiziune şi radio. Învinuirile au fost respinse de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

„Nu ştiu dacă era cazul să înşiruiţi pe mai mult de 200 de pagini acest raport, fiindcă, de fapt el poate fi rezumat la o singură propoziţie. Sub preşedinţia dumneavoastră, Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a transformat în Consiliul Coordonator Plahotniuc. Deşi aţi fost numiţi prin concurs, practic, pe perioada aceasta v-aţi transformat aproape toţi în trandafiri”, a declarat Maria Ciobanu.

Deputatul neafiliat Corneliu Mihalache, membru al grupului format din 14 foşti comunişti care au ales să părăsească PCRM-ul pentru a se asocia cu Partidul Democrat, a declarat că pentru carenţele din audiovizual este de vină Parlamentul şi nu CCA-ul.

„Eu vreau să spun doar că avem o degradare în audiovizual şi nu este vinovat doare CCA-ul care s-a transformat într-o instituţie slabă, fără pondere în acest domeniu. De vină în mare parte este acest Parlament. Eu nu apăr CCA-ul, este o instituţie foarte slabă şi eu nu ştiu dacă în general merită să existe, dar această instituţie nu are instrumente de a interveni pe piaţa audiovizuală pentru a o schimba. Problema constă în faptul că nu este controlat de Plahotniuc sau nu de el, problema este că dumneavoastră sunteţi nemulţumiţi că nu voi controlaţi CCA-ul, dar Plahotniuc”, a menţionat Corneliu Mihalache.

„Discursul dumneavoastră diferă esenţial de atunci când aţi intrat în Parlament şi iată ceea ce faceţi dumneavoastră este exact un comportament de conjunctură, adică astăzi sunteţi aici, mâine plecaţi în altă parte. Eu chiar mă mir. Când nu eraţi în Parlament chiar vă stimam pentru poziţia dumneavoastră faţă de audiovizual, dar acum credeţi-mă, nu vă mai crede nimeni”, a continuat Maria Ciobanu.

De asemenea, membrii comisiei s-au arătat interesaţi de poziţia Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind posibilitatea de a limita numărul de licenţe deţinute de o singură persoană, pentru a evita monopolizarea pieţei şi manipularea publicului.

În final, raportul de activitate al CCA pentru anul 2015 nu a primit aviz pozitiv din partea Comisiei parlamentare mass-media. Va fi elaborat un proiect de hotărâre cu toate amendamentele discutate în cadrul şedinţei, iar ulterior documentul va fi discutat în plenul Parlamentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială