Maria Ciobanu: „Plahotniuc este singura problemă gravă a Republicii Moldova”

Concurenții politici ai oligarhului Vladimir Plahotniuc sunt monitorizați cu strictețe de oamenii acestuia, punctele lor vulnerabile fiind identificate cu precizie, pentru ca lovitura să fie fatală. Astfel, oligarhul a reușit să bage frică în cei care nu demult strigau în gura mare că Plahotniuc trebuie deferit justiției internaționale. De această părere este parlamentarul liberal-democrat Maria Ciobanu.

Potrivit deputatei, Republica Moldova are o singură problemă gravă și ea poartă numele Plahotniuc. „Cine o neglijează sau se preface că nu înțelege, își face un mare rău sie, dar, mai ales, copiilor și nepoților”, spune Ciobanu.

„Vă mai amintiți cum Plahotniuc jura că nu a fost niciodată în vizorul Interpolului? Cum a intrat în politică în ultimul moment prin ușa din spate? Cum s-a folosit de profesionalismul unor asociați, preluându-le ulterior afacerile și dându-i pe mâna justiției de buzunar? Plahotniuc nu are niciun Dumnezeu. El plătește din bani furați mii de oameni. Sunt monitorizați și verificați la sânge toți concurenții politici, toți oamenii cu demnitate din acest stat… Punctele vulnerabile ale lor sunt identificate cu precizie, pentru ca lovitura să fie fatală. A nenorocit atâția oameni încât frica a pătruns adânc în mulți dintre acei care mai ieri strigau în gura mare că Plahotniuc trebuie deferit justiției internaționale, azi însă ciugulesc cuminți din mâna păroasă a mafiotului”, se arată într-un mesaj al deputatei.

În contextul campaniei electorale, Ciobanu spune că Maia Sandu, candidatul comun al PPDA și PAS nu poate fi șantajată de oligarh, astfel acesta a recurs la un șiretlic – să spună că o va susține pe Sandu în turul doi al scrutinului.

„Nu au reușit mercenarii lui Plahotniuc să-i găsească locul vulnerabil și de aceea au tirajat afirmația stăpânului care, cică, în turul doi de scrutin o va susține. Maia Sandu s-a dovedit a fi suficient de inteligentă, pentru a nu prinde momeala, pentru a nu se lăsa compromisă de acel care a reușit să-și subordoneze toate instituțiile statului, dar căruia îi arde totuși fundul… Dintr-o frică patologică”, mai spune Maria Ciobanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială