Maria Ciobanu: Guvernarea nu încetează să ne „minuneze”. A scos Registrul celor morți pentru prezidențiale

Parlamentarul liberal-democrat Maria Ciobanu afirmă că Registrul de Stat al Alegătorilor, datele căruia au fost făcute publice zilele trecute, este, de fapt, un „registru al celor morţi”, care va fi folosit la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

De la votarea nocturnă, cu depunerea jurământului în pădure, Guvernul de la Chișinău nu încetează să ne „minuneze”. Mai întâi i-au spus cetățeanului că statul se afla în mare pericol, apoi premierul Filip s-a obligat să găsească miliardul furat, dar, la scurt timp, a spus că promisiunea a fost doar o metaforă, iar de Ziua Independenței cuvintle cheie ale discursului lui Filip vor fi stabilitate, independență, libertate, spune Ciobanu.

Reacția deputatei vine după ce ministerul Culturii a decis să deseneze în PMAN harta Republicii Moldova, peste care, la 27 august, vor trece blindate militare.

„De la votarea nocturnă, cu depunerea jurământului în pădure, Guvernul de la Chișinău nu încetează să ne “minuneze”. Mai întâi i-au spus cetățeanului că statul se afla în mare pericol… Erau gata-gata să vină la putere niște forțe oculte, dacă nu reușea PDM să înjghebe din strânsuri o monstruoasă majoritate parlamentară, făcându-se a uita cum ei au demis guvernul Streleț, adică și pe proprii miniștri. Unui deputat, care a votat această pramatie de guvern din considerente strict egoiste, i-a plăcut atât de mult ideea încât o folosește deja drept scuză pentru electoratul necăjit, furat și mințit de golanii politici. Pokemonul (Pavel Filip – n.r.) din fruntea guvernului s-a obligat să găsească miliardul furat, dar, la scurt timp, a spus că promisiunea a fost doar o… metaforă. În mare criză de idei, soluții și bani în haznaua statului Coordonatorul (Vlad Plahotniuc – n.r.) a decis să “fericească” el poporul din banii furați, instalând, de la Naslavcea la Giurgiulești, terenuri de joacă pentru copii. În scurtele pauze pe care și le permite, mai arborează și câte un tricolor, pe ici-colea. Patriot, ce mai”, se arată în mesajul Mariei Ciobanu.

„Ca să înțeleagă cine trebuie că ei nu vor pleca la gunoiștea istoriei atât de repede, au dat publicității un Registru al celor morți, care îi vor vota în mod solidar. Morții nu mint și nu trădează. Cu aceste evenimente încep televiziunile lui Al Capone de Grozești turnatul macaroanelor pe urechile privitorilor. Între timp Pokemonul mai însușește și cuvinte noi: stabilitate, independență, libertate. Ele vor constitui nucleul semantic al discursului pe care îl va ține la parada lui Șalaru, jucând “tananica” pe o hartă care, chipurile, reprezintă statul Republica Moldova. De ce să nu ne fudulim? Fudulia nu-i cu bani! Armata străină de ocupație îi ajută Guvernului Filip/Plahotniuc să fie… independent”, se mai arată în mesajul Mariei Ciobanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială