Maria Ciobanu decorată de președintele României

Maria C

Deputata  Maria Ciobanu a fost decorată de către președintele României  cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”. Ceremonia de decorare a avut loc astăzi la sediul Ambasadei României la Chișinău.  Medalia a fost oferită în semn de recunoștință pentru dăruire, contribuție la formarea tinerei generații din Republica Moldova și pentru implicarea constantă în promovarea limbii române și a valorilor democratice.

”Președintele României, dorind a răsplăti meritele doamnei Maria Ciobanu în semn de înaltă prețuire și dăruirii cu care a contribuit la formarea tinerii generații din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române, conferă ordinul național ”Serviciul Credincios” în grad de ofițer, a declarat Marius Lazurca.

”A  fost una dintre cele mai frumoase surprize ale vieții mele. Activând în calitate de profesoară de limba română, românismul mi-a intrat pur și simplu în sânge, mi-am dat seama că făcând parte din neamul românesc trebuie, acolo la locul de muncă, să fac tot ce îmi stă în puteri, ca elevii mei să înțeleagă care le sunt rădăcinile, să vorbească frumoasa, duioasa limba română. Cred că această zi nu a fost aleasă întâmplător. Pentru mine 27 martie aș putea spune că este o zi a Demnității naționale a neamului românesc. Atât timp cât vom rămâne fideli acestui vis, neamul românesc are o șansă. Unirea înseamnă puterea”, a declarat Maria Ciobanu.

O ocazie mai potrivită decât ziua de 27 martie pentru oferirea acestor distincții,  ar fi fost greu de găsit, a menționat după ceremonia oficială, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

”Decretele președintelui sunt foarte explicite. Ele se referă mai cu seamă la meritele personalităților decorate în privința apărării, cultivării, creșterii limbii române în Republica Moldova, care în sine este un merit deosebit. Are întâi de toate o dimensiune  pedagogică și culturală, dar îndrăznesc să spun are încă o dimensiune politică, de asemenea importantă”, a menționat Mariuz Lazurca.

Ceremonia de decorare a avut loc la sediul Ambasadei României la Chișinău, în ziua marcării a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială