Întrebările din Parlamentul UE care l-au pus la colț pe Filip: Care instituție din Moldova nu este subordonată lui Plahotniuc?

Se pare că „istoria de succes” a Moldovei nu mai prinde în fața europenilor.

Cel puțin asta demonstrează întrebările dure ale deputaților din Parlamentul European în adresa prim-ministrului Pavel Filip, care timp de două zile s-a aflat la Bruxelles, la cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Depuatul PLDM Maria Ciobanu scrie pe pagina sa de facebook că, după ce Pavel Filip a citit în fața europenilor un „Basm cu Făt Frumoșii PDM și Balaurul – opoziția”, au urmat un șir de întrebări care l-au cam „amețit” pe premierul Moldovei.

„În Parlamentul European Pavel Filip, premierul, citește, puțin nesigur, un basm modern cu Feți-Frumoși (PDM) și Balaurul (opoziția parlamentară).

Primele două întrebări ale europarlamentarului român, domnul Preda, l-au “amețit” cu totul:

– Cu ce sunteți Dvs, domnule Filip, mai credibil în lupta cu corupția decât Maia Sandu de V-au votat la funcția de prim-ministru?

– Care instituții din Republica Moldova sunt independente, nu se subordonează oligarhului Vladimir Plahotniuc?

Aceste întrebări europarlamentarul le-a adresat și președintelui Legislativului, Adrian Candu…

Un alt europarlamentar român a adresat o întrebare retorică:

– Dacă cetățenii Basarabiei nu știu de unde vin, de unde să știe unde merg?”, scrie deputata Maria Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială