Câteva gânduri după o discuție de mai multe ore cu colegii mei din OT Nisporeni a PLDM

PLDM-Nisporeni

Câteva gânduri după o discuție de mai multe ore cu colegii mei din OT Nisporeni a PLDM: 
1. Listele electorale au fost umflate până la refuz.
2. Foarte mulți cetățeni cu viză de reședință de o viață în localitatea lor s-au pomenit că sunt înscriși în secții de votare din alte sate, la depărtare de km. Președinții secțiilor de votare, deoarece n-aveau “indicații de sus”, au refuzat să le permită să voteze pe liste suplimentare. Oameni în vârstă, cu lacrimi în ochi, au plecat pe la casele lor, fără a-și putea exercita dreptul de vot.
3. Foarte mulți electori nu rezistă ispitei și primesc “pomenele” electorale: ceasuri, bani, carne, ajutoare sociale, motorină, băutură ș.m.a.
4. Deși au existat nenumărate probe, parcă există și lege, niciunul nu este și nu va fi pedepsit.
5. Dacă încerci să faci o altfel de electorală, cu bun-simț și morală, trebuie să muncești până la extenuare ca să obții rezultate modeste.
6. Mass-media a lucrat în exclusivitate doar pentru imaginea partidelor patronilor politici, denigrând seară de seară concurenții mai puternici. Așa ei “au crescut”.
7. În cele mai multe secții de votare membrii erau aproape toți rude de sânge sau prin alianță.
9. Unii primari n-au avut “treabă” cu alegerile pentru parlamentare, făcându-se a uita că au beneficiat comunitățile lor de alocații serioase de la bugetul de stat.
Alți primari au bătut palma cu mai mulți baroni locali de diferite culori politice, promițându-le că se vor preface că nu văd cum le sunt corupți alegătorii.
10. Un fost frontist, pretins semnatar al Declarației de Indepentență, în această electorală a fost “motivat” generos de către PCRM să-l scoată de la naftalină. Noi îi cântasem de mult timp prohodul… L-au ajutat în acest scop și slujitorii… Domnului, unii preoți, care îi mai cântă osanale lui Voronin.
Concluzia: multă apa va curge pe Prut până vom putea realiza că și Republica Moldova poate fi numită o țară democrată. Unor politicieni moldoveni chiar le este contraindicat să se apropie de politică, întrucât sunt rău certați cu morala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
Deputatul Maria Ciobanu - Pagină oficială